با یاد و تمنای یاری از یگانه پروردگار بی‌همتا و (صمد) و تمام اهل درستی و نیکی و حق و عدالت با عقاید و آیین های گوناگون 

مسیر صانع شدن از تجربه و شناخت میگذرد تا آسایشِ رفاه به ارمغان آورد - تاجران جوان 

خلاصه مطلب ؛ مهمترین مطالبه ی بشریت آسایش و رفاهِ ، قطعاً این مهم بسیاری به اقتصاد مرتبطِ و به منظور اینکه فرد و یا مجموعه ای به حد اعلای صنعتی و توانگری برسه لازمه غالبِ پروسه ی تولید رو خودش تجربه کُنه ، در نمونه ی فردی اینه که به فرض مثال اگر قصد راه‌اندازی یک تولیدی داریم ، شخص خودمون مهارت تولید محصولاتمون رو بخصوص در ابتدای فعالیت داشته باشیم و در کل نه واردات کالا و نه فرمول و نه تعلیم فنونِ طبقه بندی شده نمیتونه نتیجه ی احسن و ماندگاری داشته باشه و از مهمترین دلایلش غیر از اینکه دیگران مهمترین نقاط رشد و قوتشونو در اختیارمون قرار نمیدن اینه که نمی‌تونیم خلق تکنولوژی و فناوری داشته باشیم چراکه مسیر رو از مبنا طی نکردیم . البته که هیچ مخالفتی به منظورِ واردات محصول و اینکه مهارتهای ، فنون و مهارتهای دیگران رو بیاموزیم نیست ولیکن از نکات بسیار مهم دیگر غافل نباشیم . رعایت یک مورد دیگه هم بسیار لازمه که از علوم و دانش‌های گوناگون به جهت پیشرفت و توسعه ی فعالیتمون استفاده کنیم . به عنوان مثال آشنایی با ابزارها ، نرم‌افزار ها و شناخت نسبت به گرایشات و حالات روحی اعضاء مجموعه میتونه به یک تولید کننده لباس کمک کنه و این میشه تفاوت یک تولید کننده و تاجر موفق و بزرگ . 

 

 

اغلب یک هدفِ که انسان رو به سوی تاجر و صانع شدن میکشونه ؛ رفاه ! رفاه مفهوم بسیار مهمی در زندگانی بشر و تمام موجوداتِ ، آسایش ، لذت ، تکامل و پرشمار از طمقوله های اولیه و ارجح بدون رفاه ممکن نیست ! البته که گاهاً شماری تنها به صرف علاقه و از قالب هنر نیز به صناعت روی آورده و فعالیت میدارند .

تفاوتی نداره نگاهمون به این مقوله به سببِ رشد و توانمندی فردی و یا دیدگاهی وسیع به مجموعه های بزرگ باشه ، « صانع شدن به دو رکن اصلی پیوستست » ؛ آزمون و خطا در حین فعالیت و الهام گرفتن از تمامی علوم دیگر ! بنابراین اگر قصد داریم به صنعتگران و تاجران بزرگ تبدیل بشیم تا رفاهمون تضمین شده باشه ، ابتدا به نکته ای بسیار بسیار مهم توجه داشته باشیم که از گران‌بها ترین مواردی که در جهان تبادل میشه فرمول ها و مهارتهایی هستن که به منظور ساخت محصولات گوناگون واجبه و اینان خطوط قرمز موفقترین کمپانی های بزرگ هستند که به هیچ قیمتی حاظر نیستند اونارو در اختیار دیگران قرار دهند ! جالب تر اینه که حتی اگر این فرمول‌ها و فنون در اختیار دیگران قرار بگیره قادر نیستند اون کمپانی و مجموعه ی تولیدی و خدماتی رو بشکل موفق و با برتری حفظ کنند . لهذا یک موضوع باقی میمونه که اگر در سطح شخصی و یا مجموعه ای قصد داریم به صنعت گرانی پیشرفته و موفق مبدل بشیم لازمه خودمون تمامی فعالیت هایی که به تولید نهایی و پیشرفته ی محصول منتهی میشه رو تا حدودی طی کنیم . قطعاً منظور این نیست چرخ رو ابتدا اختراع کنیم و فعالیت هایی که لازم نیست رو کشف و تجربه کنیم و یا تقاضای محصولامون به حدی برسه که نیاز به فعالیت چندین فرد یا مجموعه باشه ولی بجای استخدام ایشان ، بشکل انفرادی بخوایم مجموعه رو اداره کنیم ، قطعاً نه منظور انجام فعالیت های تکراری نیست ولی مقصود اصلی اینه که خودمون به عنوان بانی و رئیس مجموعه بتونیم فرایند تولید محصولات رو اجرا کنیم چراکه اکثر تجربیات ، فرمول ها و فنونی که از طلا ارزشمندتر هستند بدین واسطه حاصل میشه . 

نکته ی دوم و در ادامه ی رشد مجموعه به دانش بازمی‌گرده ، بسیاری از کشفیات بزرگ در زمینه های گوناگون به واسطه ی افراد همه چیز دان حاصل شده ، مثلاً فلان استاد فلسفه بوده که قطعه ی مکانیکی رو اختراع کرده و فلان منجم و حکیم بوده که تونسته در زمینه ی طبابت انقلاب بپا کنه . البته منظور نیست که لازم باشه ما منجم و حکیم و فیلسوف بشیم ولی فراموش نکنیم از پی کسب « شناخت های گوناگون در زمینه های متفاوت » میتونیم به جهت رفع مشکلات و خلق موارد نوین و کاربردی الهام بگیریم . نمونه ی ساده فردیه که به واسطه ی شناخت در زمینه ی روانشناسی ، تاجر خوبی میشه و یا فردی به سببِ شناخت فراوان در رابطه با قطعات الکترونیکی و مکانیکی میتونه دستگاههای ارزان و پرکاربرد برای کارگاه خیاطیش تهیه کنه . 

بنابراین تجربه ی فعالیت صنعتی ، در هر سطح کوچک و بزرگ ، پیشرفته و یا ابتدایی و « در بطن روند تولید بودن » دور گرانبهاییست ، نه فقط برای افراد و مجموعه هایی که به سببِ تولیدات بزرگ قصد کردند بلکه برای تاجرانی جوان که به سببِ فعالیت های بزرگ بازرگانی عازم باشند .

در نهایت توجه داشته باشیم که برخی تاریخ نگاران معتقدند ایران و کشورهای این منطقه هرگز انقلاب صنعتی رو تجربه نکردند ! و برخی کشورها از انقلاب کشاورزی تا فرایند فروش نفت و منابع در نوعی خلأ بودند که بهره ای آنچونان نصیب نشده . بنده نیز تا حدودی به این موضوع معتقدم البته که لازمه دوران باستان و ایامی ثبت نشده در تاریخ رو میبایست فاکتور بگیریم که احیاناً مطلع نیستیم نقش و وسعت فعالیتمون چه حدودی بوده ولی بالکل اگر چند ده سال گذشته و اوضاع حاظر رو در نظر بگیریم ، با صنعتِ رتبه ی یک جهانی فاصله داریم و شکی نیست که بر اساس پیش‌روی بر اساس برنامه ای صحیح و هدفمند میتونیم به سرعت به اون سطح برسیم و حتی به صنایعی همچون کیهان شناسی و کیهان نوردی پیشی بگیریم و امیدمندم نه فقط این مجموعه بلکه تمام بشریت به جهت اینچونین اهداف والا و جدی پیشتاز ، با هم در رقابت سازنده و از هم سبقت گیرنده باشند .

با امید سلامتی و خوبی برای همه .